Skip to content
narrow screen wide screen auto screen Öka textstorlek Minska textstorlek Återställ textstorlek

Pedersöre Vatten

Info
UMS-Palvelu Tulosta Sähköposti

Sivua päivitetään

 
Liittymää ja vesimittaria koskevat ohjeet Tulosta Sähköposti
Liittyminen vesiyhtiön johtoverkkoon

Ennen sopimuksen tekeminen Pedersöre Vattenin kanssa, on toimitettava hakemus vesihuoltolaitokseen liittymisestä. Tämä tehdään yleensä rakennuslupahakemuksen yhteydessä.

Lomake löytyy täältä: https://www.pedersore.fi/assets/Dokumentarkiv/Bygga-bo-och-miljo/Blanketter/Bygglov/Hakemus-Vesihuoltolaitoksen-liittyminen.docx

Lomakkeen saat toimistostamme tai rakennusvalvonnan toimistosta kunnantalossa Pännäisessä. Pedersöre Vatten käsittelee hakemuksen ja antaa lausunnon. Tämän jälkeen voidaan tehdä liittymäsopimuksen.

Verkkoon liittyvän kuluttajan tulee tehdä sopimus vesiyhtiön kanssa viimeistään 2 viikkoa ennen liittymän rakentamista. Sopimusta tehtäessä kuluttaja antaa vesiyhtiölle asemapiirroksen tai rakennuspaikan kartan.

Vesiyhtiö määrää tai hyväksyy kiinteistön vesijohtomateriaalin, mitoituksen ja sijoituksen. Asiakas maksaa kaivu- ja asennuskustannukset liittymäkohdasta alkaen. Kiinteistön vesijohdon liittäminen tapahtuu aina vesiyhtiön työnä. Kiinteistön sisäiset asennukset tekee asiakkaan käyttämä lvi-asentaja.


Vesimittarin asennus ja vesiliittymän käyttöönotto

Pedersöre Vatten asentaa yhden vesimittarin jokaista vesiliittymää kohti. Vesimittari sisältyy liittymismaksuun. Vesiliittymän käyttöönottoa varten asiakas tarvitsee vesimittarin lisäksi putken vesijohdon liittymäkohdasta vesimittarille, mittariventtiilin, takaiskuventtiilin, mittaritelineen ja mittarikytkennät, jotka vesiyhtiö toimittaa ja laskuttaa.

Asiakkaalta laskutettavaan maksuun sisältyvät putkien ja osien lisäksi kytkentä johtoverkkoon, tarkastus, kuljetus ja vesimittarin asennus. Muut asennukset kiinteistössä tekee asiakkaan käyttämä lvi-asentaja.


Vesimittarin paikka

Asiakas on velvollinen järjestämään vesimittarille vesikaivolla varustetun lämpimän paikan. Asiakas on velvollinen huolehtimaan siitä, että vesiyhtiön henkilökunnalla on riittävästi tilaa mittarin lukemiseen, huoltamiseen ja vaihtamiseen.

Kun vesiyhtiön edustaja vie vesimittarin paikalle ja asentaa sen, hän tarkistaa samalla, että mittariasennus ja -paikka ovat yhtiön ohjeiden mukaiset.

 


Pedersöre Vatten

Postiosoite:
Skrufvilankatu 2
68910 PÄNNÄINEN

Käyntiosoite:
Varastotie 2
68910 PÄNNÄINEN

pedersore.vatten(a)pedersore.fi

Päivistysnumero
Puh. 044-5850165